Alvin trenger hjelp med alt - også å stå oppreist og bevege seg

Trine Roald
Trine Roald
Tilbake til bloggoversikten
Gutt er ute i rullestolen sin i solfylt vær

Alvin var en sunn og frisk 6 år gammel gutt inntil leukemi forandret livet for alltid.

Etter en måned med tøff cellegift forårsaket medisinen komplikasjoner, og han fikk en hjerneblødning. Da han våknet, kunne han ikke bevege seg. Fra å være en sunn, leken og selvstendig liten gutt, trenger han nå hjelp med alt. Han mistet også evnen til å snakke, men foreldrene forteller at de ser tristhet i øynene hans når han ikke kan delta i aktiviteter han pleide sammen med andre barn. "Det er forferdelig å se" sier de.

Hva er hjerneblødning?

Hjerneblødning er en type hjerneslag. Det er forårsakes av at en blodåre i hjernen sprekker og blodet lekker ut i hjernevevet eller på hjernens overflate (hjernehinneblødning). Dette fører til stopp i blodsirkulasjon. Hjerneslag kan forårsake midlertidig eller permanent hjerneskade.

Foreldrenes holdning har alltid vært: "vi fikser dette, han vil komme igjennom dette", og da Alvin ble veldig passiv og stillesittende, introduserte de Innowalk, et motorisert stå- og gåtreningshjelpemiddel, i livet hans.

Gutt kommer opp i stående posisjon med Innowalk

"Alvin var en veldig aktiv gutt, og det er så godt å se hvor stor glede han har av å komme opp i stående og bevege seg i Innowalk," sier moren. "Noen ganger velger han til og med å bruke hjelpemiddelet flere ganger om dagen og kombinerer den med andre aktiviteter som å spille spill og se på TV."

LES OGSÅ: Case story: Duncan (CP) og hans Innowalk 

"Vi har opplevd mange helseforbedringer også, og i dag kan jeg ikke forestille meg hvordan livet ville vært uten Innowalk," fortsetter moren. "Jeg synes virkelig det ville være fantastisk hvis alle som tilbringer mye av sin tid i rullestol kunne få sjansen til å prøve en Innowalk og erfare hva dynamisk stå- og gåtrening kan gjøre."

Se hele historien om Alvin og hans opplevelse med Innowalk i denne videoen!

 

New Call-to-action

Trine Roald
Trine Roald

Forfatteren jobbet som markedssjef for Made for Movement i 7 år før hun forfulgte andre eventyr i sitt eget firma. Trine Roald har over 20 års internasjonal erfaring fra en rekke industrier. Som markedssjef i Made for Movement var hun lidenskapelig opptatt av å formidle historier og kunnskap om muligheter for å øke livskvaliteten til de med alvorlige funksjonsnedsettelser.

Relaterte innlegg
Nyhetsbrev

Hør fra oss fra tid til annen og lær nye ting